Tarieven

In principe kunt u voor elke zorg bij ons terecht. Wel zijn er verschillen in de wijze van betaling en de hoogte van de vergoeding. Deze hangen af van:

  • In welke gemeente u woont;
  • Welke zorgverzekeraar u heeft.

De hoogte van de vergoeding en de wijze van betalen kunnen daardoor per persoon per situatie verschillen.. 

Gecontracteerde zorg 

Bij gecontracteerde zorg gaat het om zorg die wij leveren binnen het contract met de zorgverzekeraar. Hebben wij zo’n contract met uw verzekeraar? Dan krijgt u de zorg zoals afgesproken en hoeft u wat betreft de betaling nergens naar om te kijken.

Ongecontracteerde zorg

Hebben wij geen contract met uw zorgverzekeraar? Dan kunnen wij nog steeds zorg leveren. Welke zorg u dan vergoed krijgt en hoeveel u vergoedt krijgt, is van twee zaken afhankelijk. Enerzijds van uw eigen zorgverzekeraar en de polis die u heeft afgesloten. Anderzijds van de gemeente waarin u woont en het gevoerde beleid. De vergoedingen van uw zorgverzekeraar vindt u in uw polis.

De wijze van betalen bij ongecontracteerde zorg is afhankelijk van een aantal zaken:

Sommige zorgverzekeraars hebben polissen waarbij u niet betrokken wordt bij het factuurproces. Een voorbeeld hiervan is de zogeheten restitutiepolis. Bij een dergelijke polis factureren wij als uw zorgaanbieder direct aan uw zorgverzekeraar. Deze betaalt direct aan ons. U merkt hier niets van.Heeft u niet een dergelijke polis, dan verloopt de betaling via u. U ontvangt van ons een factuur, die u aan ons betaalt. De factuur declareert u bij u zorgverzekeraar, waarna u van uw zorgverzekeraar de vergoeding uitbetaald krijgt op uw rekening.

Persoonsgebonden Budget (PGB)

Anders is het, als u de beschikking heeft over een Persoonsgebonden budget. Dan kunt u namelijk zelf zorg inkopen, ook bij ons (ongeacht of wij een contract hebben met de gemeente waarin u woont). U fungeert dan als een soort werkgever. De kosten die u maakt worden vergoed: hetzij door de zorgverzekeraar, als het gaat om Verpleging en Persoonlijke Verzorging; hetzij door de gemeente, als het gaat om Hulp bij het Huishouden en Begeleiding. De factuur ontvangt u rechtstreeks van ons.

Vergoedingen particuliere zorg

Mocht het zo zijn dat u besluit om zelf de kosten van de door u benodigde en/of gewenste zorg te dragen, dan valt dat onder de zogeheten particuliere zorg. U krijgt dan niets vergoed. U ontvangt van ons de factuur en betaalt deze dan zelf.

In het intakegesprek gaat de zorgcoördinator samen met u na wat voor u geldt, welke stappen we moeten zetten om de betalingen te regelen en wat u eventueel daartoe dient te ondertekenen.

Contact

Zorgsa
Elisabeth samsonstraat 29
1103MR Amsterdam

06-83902093, 06-13087798
  • We zijn een aanbieder van zorg aan huis,
    waarbij de wensen en behoeften van de cliƫnt centraal staat

    Zorgsa Thuiszorg
Zorgsa Thuiszorg

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.