Nachtzorg

Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk, maar helaas is dit niet altijd even vanzelfsprekend. Door langdurige ziekte, herstel na een operatie, beperking of andere reden kan uw nachtrust flink verstoord worden. Om toch tot voldoende nachtrust te komen, biedt Zorgsa de mogelijkheid van nachtzorg. Dit bestaat uit een slaap- of een waakdienst, waardoor u en eventueel uw partner van een betere nachtrust kunnen genieten.

Slaapdienst

In geval van slaapdienst komt de verpleegkundige bij u thuis slapen. Het is daarom belangrijk dat er de mogelijkheid is om een logeerbed te plaatsen. U beschikt dan ’s nachts over professionele zorg, maar ook troost of een luisterend oor. Dat is voor u en uw familie een geruststellende gedachte. Met een goede nachtrust neemt uw kwaliteit van leven toe.

Waakdienst

Bij waakdienst gaat de verpleegkundige niet slapen, maar blijft de gehele nacht aan uw zijde. Uw gezondheidssituatie wordt zo nauwlettend in de gaten gehouden. Het is een veilig idee dat u in de nacht een beroep op hem/haar kunt doen, een gesprek kunt voeren en niet alleen hoeft te zijn.

Professioneel personeel

Alle medewerkers van Zorgsa zijn gediplomeerde verpleegkundigen en verzorgenden met ruime ervaring in nachtzorg. Onze manier van werken is gericht op het individu en elke cliënt wordt op dezelfde zorgzame manier behandeld, ongeacht afkomst, religie of levensovertuiging. Om met u een goede vertrouwensband op te bouwen, werken wij met een vast, klein team.

Financiering nachtzorg

Iedereen die 24 uurszorg en nachtzorg nodig heeft in Nederland, moet worden beoordeeld door het Care Assessment Center (CIZ). Het CIZ beoordeelt of u voldoet aan het criterium van de Wet langdurige zorg (Wlz). Bij nachtzorg via de Wlz betaalt u een eigen bijdrage. Het CAK (Centraal Administratie Kantoor) bepaalt de hoogte daarvan.

Eigen bijdrage nachtzorg

Er gelden 2 soorten eigen bijdrage via de Wlz; de lage en de hoge variant. Meestal betaalt u de eerste 6 maanden de lage eigen bijdrage. Daarna hangt het af van uw persoonlijke situatie wat u gaat betalen. Denk hierbij aan uw inkomen, het eigen vermogen, uw leeftijd en de gezinssamenstelling.

Wilt u voor uzelf of voor een familielid nachtzorg aanvragen? Bel 0625044218​ of mail.

Contact

Zorgsa
Elisabeth samsonstraat 29
1103MR Amsterdam

06-83902093, 06-13087798
  • We zijn een aanbieder van zorg aan huis,
    waarbij de wensen en behoeften van de cliënt centraal staat

    Zorgsa Thuiszorg
Zorgsa Thuiszorg

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.